Macrofotografie

Ik heb veel ervaring met macrofotografie; hier is mijn liefde voor fotografie namelijk begonnen.

Macrofotografie is het op korte tot zeer korte afstand fotograferen. Onderdelen van voorwerpen, dieren, planten of mensen, worden in detail zichtbaar. Het is als onderzoeken met een loep en zien wat met het blote oog moeilijk of niet waarneembaar is. De juiste compositie, het lichtspel en de scherptediepte zijn bepalend voor de beleving van het uiteindelijke beeld.

Macrofotografie zorgt voor verrassende foto’s die de kijker vaak fascineren, omdat ze zien wat ze anders niet zien.

Macrofotografie is ook ‘out of the box’ durven denken. Een oog, een insect, een product, gereedschap, een ingrediënt, een bloem of een deel hiervan. Ook de achtergrond speelt in het lichtspel van deze vorm van fotografie een belangrijke rol.

Het kunnen jouw prachtige platen aan de muur worden in de wachtkamer, vergaderzaal, fabriekshal, kantoorruimte, openbare ruimte of in de gangen van verzorgingscentra en ziekenhuizen. En natuurlijk kunnen deze foto’s worden gebruikt om je website bijzonder te illustreren of jouw Social Media-kanalen extra te laten spreken. Maar ook voor drukwerk, digitale brochures en beurs- en promotiemateriaal zijn macrofoto’s een extra eyecatcher.